Go Back
עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד מנצחת

מתכון לעוגת שמרים שוקולד פרווה עשירה ומפנקת, שמכינים בקלות וללא הפרדת ביצים.
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: הדר פלדמן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מיקסר
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף משפר אפיה
  • ¾ כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות מים (מקסימום - בהדרגה)
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • 1 כוס קקאו
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 כף נס קפה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 ביצה (למריחה)

אפשרות לסירופ:

  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • ללוש במשך עשר דקות את הקמח, שמרים, משפר אפיה, סוכר, ביצים, שמן, עד 2 כוסות מים(בהדרגה), מלח ולהתפיח.
  • לחלק את הבצק ל-5 חלקים ולרדד דק דק.
  • למרוח מה שרוצים, אפשר למרוח ממרח שוקולד השחר פרווה.

להכנת המילוי:

  • לערבב כוס קקאו, כוס וחצי סוכר, כף נס קפה, חבילת אינסטנט פודינג וניל.
  • לשמן את הבצק ואז למרוח ביצה מהולה בקצת מים.
  • לאפות 200 מעלות 10 דקות ואז להוריד ל 160 כ 20 דקות עד שמוכן.

אפשרות לסירופ מעל:

  • חצי כוס סוכר וחצי כוס מים מביאים לרתיחה ומסמיך מעט.
  • מברישים כשהעוגה חמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.