Go Back
עוגת אלפחורס מפוארת

עוגת אלפחורס מפוארת ומרשימה

 עוגה מגרה ומושחתת שתגרום לכל מי שטועם להתמכר, במתכון קל וקליל שכל אחד יכול להכין.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: הגר דהן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 4 ביצים
  • 4 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 4 כפות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ריבת חלב (כמה שאוהבים)
  • 1 כוס קוקוס

לקרם:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל (160 גרם)
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף ריבת חלב

אופן ההכנה

  • נקציף טוב 4 חלבונים עם 4 כפות סוכר.
  • בהדרגה נוסיף 4 חלמונים, רבע כוס שמן, 4 כפות קמח, 1 אבקת אפיה, ונשפוך לתבנית.
  • נאפה רבע שעה בחום של 175 מעלות.
  • נעשה 2 טורטים כאלה.
  • נמרח ריבת חלב וחצי מכמות הקרם (מכינים קרם הרכיבים).
  • נסגור עם הטורט השני.
  • וככה לסיים עם אותה פעולה ראשונה.
  • ניקח כוס קוקוס ונקפיץ אותו על מחבת בלי שמן בכלל במשך דקה ונערבב.
  • לצפות בריבת חלב את מסגרת העוגה ונמלא בקוקוס שהקפצנו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.