Go Back
+ servings
עוגיות תמרים פריכות נוסח כורדיסטן

עוגיות תמרים פריכות נוסח כורדיסטן

 עוגיות מגולגלות מבצק פריך פשוט וקליל שלא דורש הרבה עבודה.
ציון 4.23 על ידי 9 דירוגים
כמות 30 עוגיות
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
מעבד מזון

המצרכים

לבצק:

  • ½2 כוסות קמח רגיל (מנופה)
  • 4 כפות סוכר
  • חמאה / או מרגרינה לפרווה (250 גרם - חתוכה לקוביות קטנות )
  • מלח (מעט )
  • גרידת תפוז (מחצי תפוז)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 ביצה + חלמון

למלית:

  • ¾ קופסה ממרח תמרים
  • ¼ כפית קינמון
  • ציפורן (מעט טחונה )

אופן ההכנה

להכנת המלית:

  • מערבבים שלושת רבעי קופסת ממרח תמרים עם רבע כפית קנמון, ומעט צפורן טחונה.

להכנת הבצק:

  • במעבד מזון עם להב נשים: 2.5 כוסות קמח רגיל מנופה, 4 כפות סוכר, 250 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות (או מרגרינה לפרווה), מעט מלח, קליפה מגורדת מחצי תפוז, כפית אבקת אפייה.
  • נעבד עד קבלת תערובת במרקם חולי.
  • מוסיפים ביצה שלמה אחת וחלמון, ומעבדים מעט רק עד קבלת כדור בצק.
  • נעטוף בניילון נצמד ,ונקרר כשעה.
  • נחמם תנור 180 מעלות.
  • מחלקים את הבצק ל-2 כדורים.
  • לרדד כל כדור, על משטח מקומח, לעלה בעובי חצי ס"מ. (אפשר לרדד עם ניילון נצמד מעל הבצק, כך הוא לא נדבק).
  • נמרח על כל עלה ממילוי התמרים בשכבה עדינה(שלא יהיה מתוק מדי).
  • מגלגלים לרולדה, לשטח מעט, ולחתוך לפרוסות לא עבות.
  • מעבירים לתבנית שבה נייר אפיה (העוגיות עומדות ולא בשכיבה).
  • להכניס לתנור לבערך 13-15 דקות, רק עד קבלת צבע זהוב בהיר.
  • נצנן היטב, ונפדר מעט באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.