Go Back
+ servings
בורקס מתכון

בורקס ללא שמרים (בצק לבורקס)

המאכל הכי מושלם לבראנץ' של שבת או אפילו לארוחת ערב רגועה לצד ביצה וסלט מהמם.
ציון 4.26 על ידי 27 דירוגים
כמות 14 בורקסים
באדיבות: ברכה מרציאנו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף מלח
  • וודקה/ ערק (מעט )
  • 3 כוסות מים חמימים

להתפחה:

  • ¾ כוס שמן
  • 1 ביצה
  • שומשום

למלית:

  • תפו"א מבושל / טונה/ בולגרית ותרד (לפי הטעם)
  • 1 כף קמח
  • 1 חלבון של ביצה

אופן ההכנה

  • נערבב את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק גמיש ואחיד.
  • נכדרר את הבצק ל-15 כדורים.
  • נניח בתוך קופסא עם 3/4 כוס שמן ונכסה למנוחה של כ-4 שעות או לילה שלם במקרר.
  • נפתח כל כדור בעזרת ידיים משומנות.
  • נמלא לאורך הבצק את המילוי ואז נגלגל לרצועה ארוכה ואותה נשבלל לצורת שבלול.
  • נמרח מעל הבורקסים חלמון של ביצה ונפזר שומשום/קצח.
  • נשים בתנור לאפייה על 200 מעלות במשך כ 40 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.