Go Back
מאפה גבינה

עוגת שמרים גבינה שבלולים

מתכון משוכלל אך פשוט וברור שהכי מומלץ להכין לשבת ואז נותר רק להתענג.
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

מידה: כוס חד פעמי לשתייה חמה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 1 כוס מים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 ביצה ( M)
  • 4 כפות אבקת חלב
  • ½ קילו קמח
  • חמאה (40 גרם )
  • ¼ כפית מלח

להברשה:

  • 1 ביצה (טרופה)
  • חלב (מעט )
  • סוכר (מעט )
  • מלח (קורט)

למלית:

  • 1 חבילה גבינה לבנה (500 גרם )
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות סוכר
  • ביצה (אופציונלי)
  • 2 כוסות שוקולד צ׳יפס / צימוקים

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • תמצית וניל (מעט )

אופן ההכנה

  • בקערה נשפוך כוס מים, נוסיף שמרים וסוכר ונערבב מעט, נוסיף ביצה ונערבב שוב.
  • נוסיף אבקת חלב עם חצי קילו קמח ונערבב מעט, נוסיף חמאה רכה והמלח.
  • נתחיל ללוש בהפסקות של כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד - ונתפיח לשעה.
  • אחרי שהבצק מכפיל את נפחו נחלק את הבצק ל 2 כדורים שווים בגודל בינוני.
  • נרדד כל כדור לעלה דק ונמרח מהמילוי ואז נפזר שוקולד צ׳יפס או צימוקים.
  • נגלגל לרולדה ונחתוך עם סכין חדה לא משוננת לשבלולים, נניח בתבנית תנור(העמוקה) מרופדת בנייר אפיה.
  • ככה נכין את כל כמות הבצק, נניח מגבת נקיה על התבנית ונתפיח שוב לחצי שעה.
  • אחרי שהבצק מכפיל את ניפחו נבריש בביצה טרופה עם מעט חלב סוכר ומלח.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו למשך חצי שעה או עד להשחמה יפה.
  • אחרי האפייה נכסה במגבת נקיה.
  • נכין את הסירופ על ידי הרתחת רכיבי הסירופ ונבריש את המאפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.