Go Back
סלט קינואה מהמם ובריא

סלט קינואה טעים ובריא

מנה בריאה ומהממת, כל כך משביעה שאפשר לאכול רק אותה!  
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: מורן תורג'מן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
סיר לבישול בינוני

המצרכים

  • ½1 כוסות קינואה
  • שמן (מעט )
  • 1 צרור פטרוזליה (קצוצה)
  • 2 מלפפונים (חתוכים)
  • בטטה (חתוכה לקוביות )
  • אגוזי מלך (קצוצים - לפי הטעם)
  • חמוציות (לפי הטעם)

לרוטב:

  • שמן זית (לפי טעם)
  • מלח (לפי טעם)
  • פלפל שחור (לפי טעם)
  • 1 כפית סילאן
  • שמן שומשום (מעט )

אופן ההכנה

  • את קוביות הבטטה נאפה בתנור עם שמן זית עד לריכוך.
  • נבשל את הקינואה בסיר קטן שמים מעט שמן, כוס וחצי קינואה, 3 כוסות מים רותחים.
  • נביא לרתיחה ונבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור כ- 20 דקות.
  • לאחר 20 דקות נכבה את האש ונשאיר סגור 10 דקות.
  • בקערה נשים את הקינואה, עם קוביות הבטטה האפויות, פטרוזיליה, אגוזים קצוצים גס, חמוציות ומלפפון.
  • נערבב את כל חומרי הרוטב ונשפוך על הסלט ונערבב היטב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.