Go Back
עוגת גבינה אפויה עם תחתית

עוגת גבינה אפויה עם תחתית 

מתכון פשוט של עוגת גבינה אפויה עם תחתית פירורים שמשדרגת כל ביס!
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

תבנית: תבנית חד פעמית מלבנית גדולה
מידה: כוס חד פעמית לשתייה קרה
מיקסר

המצרכים

לתחתית:

  • 1 חבילה חמאה (100 גרם )
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שרוול פתי בר (טחון)
  • אגוזי מלך (100 גרם - קצוצים)

לעוגה:

  • 7 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 חבילות גבינה לבנה (750 גרם)
  • 2 גביעי שמנת חמוצה (400 מ"ל)
  • ¼ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 7 חלמונים

לקרם:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

אופן ההכנה

  • נחמם מראש תנור על 210 מעלות.

להכנת התחתית:

  • על אש נמוכה, נמיס את החמאה עם הסוכר עד שנמס באופן מוחלט.
  • נכבה את האש, ונוסיף מיד את הפתי בר הטחון והאגוזים הקצוצים,
  • נערבב היטב לתערובת פירורית לא יבשה מדי ולא רטובה מדי.
  • נהדק את התערובת לתחתית תבנית משומנת ונניח אותה בצד.

להכנת העוגה:

  • בקערת מיקסר נקציף את החלבונים עם כוס סוכר בהדרגה עד שמקבלים קצף יציב.
  • בקערה נפרדת נשים את הגבינה, השמנת החמוצה ,הסוכר, והסוכר וניל ונערבב הכל.
  • נוסיף את הפודינג וניל וישר נערבב היטב שלא יהיו גושים.
  • לאחר מכן נוסיף את הקורנפלור ב-2 נגלות ונערבב היטב שלא יהיו גושים, בסוף נוסיף את החלמונים.
  • נערבב היטב ונתחיל להוסיף בהדרגה ב-4 שלבים את החלבונים שהקצפנו ונערבב אותם בתנועות עטיפה עד שהכל נבלע פנימה.
  • נשפוך את תערובת הגבינה מעל התחתית וניישר.
  • לתנור שחיממנו מראש ל-210 מעלות כעת נכניס את התבנית על רשת באמצע התנור ולא על תבנית, למשך כ-10 דקות רבע שעה עד שהשכבה העליונה מזהיבה.
  • לאחר מכן ננמיך את החום ל-120 מעלות ונאפה למשך עוד שעה ו-40 דקות, נכבה את התנור ונשאיר בפנים לעוד חצי שעה.
  • נוציא את העוגה ונצנן.

להכנת הקרם:

  • נקציף את החומרים לקבלת קרם יציב ונמרח על העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.