Go Back
פאי תפוחים מתכון

פאי תפוחים פרווה חלומי

מתכון קל להכנת פאי תפוחים פרווה, עם מראה משגע וטעם מפנק במיוחד!
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: אופירה פחימה יחיא

ציוד

תבנית פאי גודל 26
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

לתחתית והחלק עליון :

  • ½3 כוסות קמח
  • כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • ½ כוס מים קרים
  • ¾ חבילה מחמאה (150 גרם)
  • ½ כוס שמן
  • 1 חלמון ביצה

למילוי תפוחים:

  • 10 תפוחים (מאיזה זן שאוהבים)
  • 1 כף קינמון
  • ¾ כוס סוכר
  • 3 כפות סוכר חום
  • ½ חבילה אינסטנט פודניג וניל (40 גרם)
  • 3 כפות קמח
  • מחמאה (10 גרם )

למריחה מעל הפאי:

  • 1 ביצה
  • 1 כפית דבש
  • סוכר (לפיזור)

אופן ההכנה

להכנת תחתית והחלק עליון:

  • נלוש את חומרי הבצק עד לקבלת בצק מגובש.

להכנת המילוי:

  • נקלף ונחתוך לקוביות עשרה תפוחים.
  • נוסיף כף את הקינמון, סוכר, סוכר חום , פודניג וניל, קמח, מחמאה, ואת הכל אנחנו מערבבים ביחד, בלי שום צורך בבישול.

הרכבת הפאי :

  • בשלב ראשון, מחלקים את הבצק שלנו לשני חלקים שווים בגודלם.
  • חלק אחד מרדדים על נייר אפייה מקומח ומעבירים אל תוך תבנית הפאי.
  • מוסיפים מעל לבצק בתוך התבנית את מלית התפוחים ומרדדים עוד עלה עגול (אני עשיתי דוגמא בעזרת מטריצייה).
  • מברישים מעל בביצה טרופה עם כפית דבש, ומפזרים סוכר.
  • מכניסים לתנור לאפייה של בערך ארבעים וחמש דקות על חום 180 מעלות.
  • לפני שהפאי שלנו מוכן, בעודו בתנור, נמהל דבש עם מעט מים חמים, נבריש את הפאי, ונחזיר אותו לתנור לעוד דקה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.