Go Back
תבשיל ירקות

תבשיל ירקות בחלב קוקוס וקארי ירוק

תבשיל ירקות בחלב קוקוס וקארי ירוק. מעדן מושלם שיזכיר את המזרח הרחוק האוריינטלי ויבוא נהדר על אורז לבן
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 פחית חלב קוקוס
  • ½ כוס מים
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 4 כפות שמן קוקוס ( או 4 כפות שמן זית או 4 כפות שמן קנולה)
  • 2 כפות גדושות מחית קארי
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים (שטופים חתוכים לקוביות.)
  • 2 גזרים קלופים (שטופים חתוכים לקוביות)
  • 1 זוקיני או 1 קישוא שטוף (חתוך לקוביות (אין צורך לקלף))
  • פרחי כרובית
  • 1 פלפל אדום (גמבה חתוך לקוביות)
  • פרחי ברוקולי (אופציה
  • 1 סלסלה קטנה של פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
  • כוס אפונה קפואה שהושרתה במים חמים ונשטפה היטב (אופציה)
  • חבילת ערמונים חתוכים לחצי
  • תבלינים: כפית מלח, כפית פלפל שחור, חצי כפית קארי הודי, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, חצי כפית גרם מסלה
  • חופן נדיב של עלי כוסברה קצוץ

אופן ההכנה

  • נחמם את השמן על להבה גבוהה, נוסיף בצל, מחית קארי, שום ונערבב תוך כדי על מנת לפתוח טעמים.
  • ננמיך ללהבה בינונית ונוסיף בהדרגה את הירקות לפי הסדר שמופיעים במתכון – נתחיל עם הירקות שיותר קשה להם להתבשל כמו תפוחי אדמה, גזר....
  • שימו לב, חשוב להקפיץ/לערבב את הירקות תוך כדי ההוספה על מנת שלא ישרפו וגם שיספגו את הטעמים
  • נוסיף לירקות את תכולת פחית הקוקוס + חצי כוס מים ותבלינים ונערבב.
  • ננמיך ללהבה נמוכה, נבשל כ-20 דקות, 7 דקות לפני כיבוי האש נוסיף חופן כוסברה, נבדוק שתפוח האדמה בושל טוב ונגיש

הערות וטיפים

  • כדאי לחתוך את הירקות לקוביות 2 × 2 ס"מ בערך, ככה הירקות יבושלו היטב וגם התבשיל יהיה יפה לעין
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.