Go Back
פילה סלמון בתנור

פילה סלמון בתנור מופלא

עדיין לא קם מתחרה למלך הדגים הכי הכי טעים. אזקבלו מתכון מושלם של פילה סלמון בשרני ועסיסי
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

  • לדגים:
  • 800 גרם נתח פילה סלמון טרי או קפוא ומופשר
  • 4 כפות שמן זית
  • 4-3 שיני שום (קלופות וכתושות)
  • ¼ כוס סילאן/ או דבש
  • ¼ כוס רוטב צ'ילי
  • כפית פפריקה
  • כפית מלח גס
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מיץ טרי מ-1/2 לימון
  • לסלט עגבניות חריף:
  • 6 עגבניות בינוניות (בשלות חתוכות לקוביות)
  • 2 פלפלים חריפים ירוקים (בינוניים מנוקים מגלעינים וחתוכים דק)
  • 1 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום כתושות
  • ½ כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ טרי סחוט מחצי לימון

אופן ההכנה

  • מחממים תנור לחום גבוה 220 מעלות - תוכנית אפייה רגילה
  • מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב ב-2 כפות מהשמן. מכניסים את התבנית אל התנור בלי הדג ומחממים אותה כ־10 דקות (חשוב שתהיה לוהטת)
  • מניחים את נתח הדג, על צד העור על משטח עבודה ומברישים אותו בנדיבות ברוטב
  • מוציאים בזהירות את התבנית החמה מהתנור (גם השמן שבה לוהט אז זהירות) ומנמיכים את הטמפרטורה ל־200 מעלות. מעבירים את נתח הדג אל התבנית ואופים 20 דקות.
  • לאחר 20 דקות אפייה, מעבירים את התנור למצב גריל, מעלים את הטמפרטורה למקסימום וצולים עוד 7 דקות
  • בזמן האפייה מערבבים היטב את חומרי סלט העגבניות ומגישים לצד הדג
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.