Go Back
חלה לשבת

טעם עשיר של בית: חלות לשבת (5 מרכיבים בלבד)

מתכון קליל של חלה לשבת יפנק בטעם נדיר ועשיר של בית. תפיחה קצרה והבית יוצף אווירה חגיגית של חלות
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף מלח
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 3 כוסות מים (כוס חד פעמי חם בהדרגה)

אופן ההכנה

  • נלוש היטב את כל החומרים לבצק אחיד. נתפיח שעה, נכסה בניילון ומגבת.
  • לאחר מכן נחלק את הבצק לשניים, ניצור חלה מ-3 רצועות ונניח על תבנית עם נייר אפייה. ניתן תפיחה בחוץ של חצי שעה, נבריש בחלמון ביצה (צהוב)
  • נפזר שומשום, נחמם תנור מראש על 170 מעלות טורבו ונאפה כ-35 דקות או עד השחמה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.