Go Back
עוגיות שוקולד שחיתות

עוגיות שוקולד שחיתות בקלי קלות

מתכון לעוגיות שוקולד עשירות, עם טעם של פעם והכי קלות ומהירות הכנה שיש.
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: דורית כהן

ציוד

מיקסר
תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • ½2 חפיסות שוקולד מריר (250 גרם)
  • 2 כפות שמן
  • ¾ כוס קמח תופח
  • ¾ כוס אגוזי מלך (גרוסים)
  • ¼ כפית מלח
  • נטיפי שוקולד מריר/לבן (לפיזור לפני אפייה)

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר להקציף במהירות גבוהה את שתי הביצים בשלמותן עם החצי כוס סוכר, להקציף 12 דקות - לקצף תפוח ויציב.
  • להמיס במיקרו את השוקולד מריר עם שתי כפות שמן.
  • לערבב את השוקולד בתנועות עטיפה עם הביצים והסוכר לאחר הקצפתם.
  • להוסיף לבלילה את המלח - לא לוותר על המלח, הוא זה שיוצר את הבקעים בעוגייה.
  • להוסיף את אגוזי המלך הגרוסים והקמח ולערבב טוב טוב.
  • להניח בתבנית נייר אפיה ועם כפית לצקת מן הבלילה.
  • לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות בדיוק 12 דקות.
  • ניתן לפזר לפני האפייה למעלה נטיפי שוקולד מריר/ לבן.

הערות וטיפים

לקרר היטב, ולאחסן בכלי אטום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.