Go Back
עוגת שכבות שוקולד

עוגת שכבות שוקולד ואגוזים

עוגת שכבות שוקולד, עם אגוזים ובצק פריך. עוגה טעימה ומשגעת, שמכינים בקלות!
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: גילה ומשה מוגמי

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • ממרח שוקולד לשכבה האמצעית

לבצק:

  • 3 כפות סוכר
  • 4 כפות מים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ½ כוס שמן
  • 1 ביצה

לשכבה השנייה:

  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • ½1 כוסות אגוזים (גרוסים)
  • 4 שקיות סוכר וניל (40 גרם)
  • ½ חבילת מרגרינה
  • ½ כוס שמן

אופן ההכנה

  • לבצק לערבב בקערה (אין צורך במיקסר) את מצרכי הבצק מלמעלה.
  • ללוש היטב ולשטח בתבנית לבחירה.
  • לאפות כ 10 דקות בתנור שחיממנו מראש על 170 מעלות.
  • להוציא מהתנור ולפזר קוביות שוקולד חתוכות ברווחים (כחבילה וחצי) על הבצק ולהכניס לתנור.

שכבה השנייה:

  • בינתיים כשהעוגה בתנור להמיס על הגז את המצרכים של השכבה השנייה ולערבב היטב.
  • לקרר מעט ולהוסיף 4 ביצים תוך כדי ערבוב בין ביצה לביצה.
  • לשפוך את הבלילה על הבסיס של העוגה ולהכניס להמשך אפיה על חום 170 כ 40 דקות.
  • העוגה מוכנה כשהשכבה העליונה קריספית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.