Go Back
עוגת שכבות שוקולד

עוגת שכבות שוקולד

מתכון של עוגת שכבות שוקולד עשירה ומיוחדת, שקל להכין ומשכיחה כל דאגה.
ציון 4.46 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: רויטל בן חמו

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • ממרח נוגט (למריחה כמה שאוהבים)
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • ½1 כוס סוכר
  • 4 כפות קקאו
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים רותחים

לקרם:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (150 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה פודינג בטעם שוקולד (80 גרם)

לציפוי שוקולד:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • חמאה (20 גרם)
  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם )

אופן ההכנה

  • לערבב את כל החומרים היבשים יחד.
  • בקערה נפרדת לטרוף את הביצים להוסיף ביחד.
  • לקערת היבשים להוסיף לאט את השמן ואחר כך את המים.
  • שמים בתבנית חד פעמי בינונית נייר אפייה מעט משומן וגם לשמן את הקצוות של התבנית.
  • לאפות בחום בינוני עד שקיסם יוצא יבש (למשך 30-40 דקות בערך).
  • לתת לעוגה להתקרר לגמרי .
  • להפוך אותה ולחתוך ל-3 שכבות בזהירות שלא תתפרק.

הכנת הקרם:

  • להקציף 1 שמנת מתוקה 1 כוס חלב 1 פודינג בטעם שוקולד.
  • למרוח על השכבה הראשונה מעט ממרח נוגט ועל זה למרוח קצפת שוקולד (לא את הכל).
  • ושוב להניח שכבה נוספת של עוגה ושוב.
  • מי שרוצה שיהיה ממש טעם נוגט תמרח עוד שכבה ומי שלא תוותר על מריחת נוגט בשכבה השנייה.
  • למרוח שוב נוגט ואת הקצפת שוקולד להניח את השכבה האחרונה של העוגה.

לציפוי שוקולד:

  • להרתיח שמנת מתוקה 1 עם מעט חמאה משהו כמו 20 גרם
  • ברגע שרותח להוציא מהאש ולשבור 200 גרם שוקולד מריר.
  • לערבב היטב עד שנוצר קרם שוקולד אחיד.
  • לשפוך על העוגה ולשים במקרר שעה לחתוך ולפשוט להתענג אחת העוגות הכי טעימות.

הערות וטיפים

מי שרוצה שיהיה ממש טעם נוגט תמרח עוד שכבה ומי שלא תוותר על מריחת נוגט בשכבה השנייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.