Go Back
עוף עם בצל

עוף עם בצל עסיסי וקל

אין כמו  סיר עוף עם בצל קליל להכנה. מעדן משביע ומטריף עם כרעיים עסיסיות, מלא בצל מטוגן, עגבניות ותבלינים.
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: לינדה לנגנר

המצרכים

  • 3 כרעיים חצויות נקיות ושטופות או 6 ירכיים
  • 3 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
  • 2 עגבניות קטנות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • כף צ'ילי גרוס
  • ½ כף פלפל שחור (אפשר גם רבע)
  • כפית מלח
  • 4 עלי דפנה
  • כוס מים חמים (תתחילו עם 1/2 כוס והוסיפו בעת הצורך)
  • ½ כף פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס

אופן ההכנה

  • בסיר רחב ושטוח שמתאים לתנור נחמם 4 כפות שמן, נטגן את הבצל להשחמה, נוסיף את התבלינים ואת עלי הדפנה ונערבב עם הבצל. נוסיף מים חמים, נערבב, נטעם ונתקן תיבול לפי הצורך.
  • נסדר בסיר את העוף, נרטיבים אותו עם הרוטב, נביא לרתיחה, נכסה את הסיר, ננמיך להבה ונבשל שעה.
  • אחרי שעה נפזר בסיר את קוביות העגבניות, נכסה ונבשל עוד חצי שעה על להבה נמוכה עד שהרוטב מצטמצם קצת.
  • נוריד מכסה ונכניס את הסיר לתנור מחומם ל-190 מעלות. נאפה כעשרים דקות עד שהעוף מזהיב.

הערות וטיפים

  • באחת הפעמים אחרי שעה וחצי של בישול נשארו בסיר הרבה נוזלים והרוטב לא הצטמצם. במקרה כזה מורידים מכסה, שופכים החוצה בערך 3/4 כוס מהנוזל ומבשלים על להבה גבוהה עוד חמש דקות בערך ואז מכניסים לתנור לעשרים וחמש דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.