Go Back
עוגת סולת תפוזים

עוגת סולת תפוזים בחושה

עוגת סולת בחושה, פרווה, שמכינים ב־10 דקות ויוצאת מושלמת תמיד.
ציון 4.50 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: מזל גרשון

ציוד

תבנית מספר 24 / 2 תבניות אינגליש קייק
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 3 ביצים (גדולות)
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס כוס מיץ תפוזים
  • גרידת תפוז (מ 1 תפוז)
  • 1 כוס סולת
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס קמח תופח

לאחר האפייה:

  • 1 כוס מים חמים

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס סוכר

אופן ההכנה

  • נקציף את הביצים בשלמותן עם הסוכר.
  • נוסיף את השמן ואת כל שאר החומרים חוץ מהקמח ונערבב טוב טוב.
  • נוסיף את הקמח ונערבב בתנועות עטיפה קלות ורק עד שהקמח נבלע בתערובת (ולא הרבה), התערובת אמורה להיות קלילה.
  • נשמן תבנית וניצק לתוכה את התערובת.
  • נאפה בחום 180 כ 40 דקות. עד להזהבה יפה והתייצבות.
  • נשפוך על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור כוס מים חמים ולהשהות לספיגה כעשר דקות.

לסירופ:

  • נרתיח את המים, מיץ תפוזים והסוכר ונמשיך לבשל עוד כרבע שעה על אש נמוכה לצמצום.
  • לאחר מכן נשפוך את הסירופ על שטח העוגה ונצפה בקוקוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.