Go Back
עוגת שמרים פרג (רולדה)

עוגת שמרים פרג (רולדה)

רולדת בצק שמרים במילוי פרג הכי מוצלחת וטעימה בטירוף שתנסו.
ציון 4.10 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: שולי אסולין קראסין

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½ כוס מים (חמימים)
  • 1 כפית ‎סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ⅔3 כוסות קמח
  • ½ כוס סוכר
  • 6 כפות חמאה רכה
  • 1 ביצה (טרופה)
  • גרידת לימון (מלימון אחד)
  • כוס חלב (חמים)

למילוי הפרג:

  • ⅓2 כוסות פרג זרעים
  • 1 כוס חלב / שמנת (חם רותח)
  • ‎6 כפות חמאה
  • כוס סוכר
  • ½ כפית תמצית שקדים / וניל
  • ¾ כוס צימוקים מוזהבים / שזיפים מיובשים (קצוץ דק )
  • כוס שקדים / פקאנים / אגוזי מלך (קצוצים)
  • 1 ‎ביצה
  • כוס פירורי לחם

אופן ההכנה

לילה לפני:

  • מערבבים מים רותחים עם שתי כוסות ושליש פרג ולשטוף ולסנן לחזור על אותה פעולה 3 פעמים.
  • לשפוך את זרעי הפרג לקערה עם מים חמים ולתת השהייה 45 דקות עד שהפרג מתחיל להיות רך ואז לשפוך את המים.
  • מסננים את הפרג דרך מסננת רשתית. לייבש את הפרג רצוי ללילה.
  • שיטה זו היא מאוד יעילה לריענון הפרג ולהוציא את המרירות וכמו כן הריח של הפרג מדהים לאחר שלב זה.
  • ‎לטחון במטחנת קפה, או מעבד מזון.

להכנת הבצק:

  • לתת התססה של 10 דקות : 1/2 כוס מים חמים, 1 כפית סוכר ושמרים.
  • ‎מנפים את הקמח בקערה גדולה, עושים גומה באמצע הקמח ומוסיפים את השמרים המומסים מוסיפים את הסוכר, החמאה, הביצה, קליפת הלימון והחלב.
  • ללוש עם וו לישה על מהירות נמוכה במשך כ -10 דקות וקמח קצת יותר אם יש צורך. זה אמור לצאת בצק רך.
  • להעביר לקערה משומנת, מכוסה, במשך כ 45 דקות, עד הכפלה.
  • ‎להוריד אויר לחלק לשני חלקים. לרדד כל אחד מהם למלבן דק.
  • מורחים עם מילוי זרעי פרג. מגלגלים כל מלבן לרולדה. להדק קצוות ואז מניחים על נייר אפייה משומן.
  • לכסות עם מגבת כותנה, לתת התפחה עד הכפלה, כ 45 דקות.
  • בעזרת מברשת להבריש מעל עם ביצה טרופה וקורט מלח או שמנת לפזר מעט פרג מעל (אופציה). (אני השתמשתי בשמנת מתוקה).
  • לחרוץ מעל חריצים לאורך של 5 ס"מ ולעומק כ 2-3 מ"מ.
  • לאפות במדף אמצעי על 180 מעלות, תנור שחומם מראש. במשך כ 45 עד 50 דקות. הם אמורות לקבל צבע חום כהה.

להכנת מלית הפרג:

  • מערבבים חלב חם עם זרעי הפרג, להוסיף את שאר מרכיבים בסדר שציינתי מעל.
  • מערבבים עד למרקם חלק אם רוצים מלית מתוקה יותר אז אני להוסיף 2 כפות דבש נוזלי (לחמם טיפה).
  • ניתן להוסיף שזיפים יבשים לתערובת. כמו כן ניתן לבשל את המלית במשך 5 דקות על להבה נמוכה אבל זה לא הכרחי.

הערות וטיפים

  • לקרר לגמרי לפני שפורסים.
  • ניתן לאכסן בקופסה אטומה במקום יבש, או להקפיא עד חודש ימים.
  • אני הכנתי את הבצק עם מחמצת וניל קשיחה 47% הידרציה 75 גרם להמיר את השמרים במחמצת. לאחר התפחה של שעתיים לקפל את הבצק ולתת מנוחה של שעה ולקפל שוב ולתת התפחה כפולה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.