Go Back
מתכון לספינג' מרוקאי, ספינג אוורירי

מתכון לספינג מרוקאי אוורירי

מתכון לספינג' מרוקאי אמיתי, אוורירי וטעים, שקל להכין ולא סופג שמן!
ציון 3.73 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

סיר טיגון
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • שמרים טריים / שמרים יבשים 2 כפות (50 גרם )
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 4 כוסות מים חמימים
  • 3 כפות עראק / או ברנדי

אופן ההכנה

  • נמיס את השמרים והסוכר ב-1 כוס מים חמימים ומניחים בצד למשך 20 דקות.
  • נכניס את כל המרכיבים חוץ מהמלח והאלכוהול לקערה גדולה (לשים לב להוסיפם רק בשלב האחרון של הלישה כדי למנוע פגיעה בשמרים)
  • מוסיפים את תמיסת השמרים והמים ולשים כ-7 דקות.
  • מוסיפים את המלח והאלכוהול וממשיכים ללוש בעזרת יד אחת ובתנועת קיפול "מרביצים" לבצק מלמעלה למטה, - מתקבל בצק דליל, ודביק.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד, מניחים במקום חמים ומתפיחים עד הכפלת נפח.
  • מסירים את הניילון, טופחים עם כפות הידיים על הבצק ו"מפילים" אותו.
  • מכסים את הקערה ומתפיחים שוב עד הכפלת נפח. חוזרים על הפעולה הזו פעם נוספת.
  • יוצקים שמן לסיר עמוק ורחב ומביאים לרתיחה ואז ננמיך ללהבה בינונית ונטגן (לשים לב! רק כך הסופגניות יטגנו בצורה מושלמת מבפנים).
  • נכין קערה עם מים קרים מאוד, רצוי עם קוביות קרח (להפרשי טמפרטורה).
  • נפיל שוב פעם את הבצק.
  • נרטיב את כפות הידיים במי הקרח, צובטים חתיכת בצק ומנתקים אותה בעזרת היד השנייה.
  • מעצבים לכדור שמנמן, ניצור במהירות חור באמצע.
  • מכניסים לשמן ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, ומעבירים למגש שרופד בנייר סופג ומצננים מעט.
  • טובלים בסוכר או מעטרים באבקת סוכר.

הערות וטיפים

כשמוסיפים אלכוהול לבצק, בזמן הטיגון הסופגניות גם לא סופחות שמן בכלל וגם תופחות נפלא כבר מהרגע שמתחילים לטגן!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.