Go Back
מאפה תפוחים וקינמון - רולדות פילו עם תפוחי עץ

מאפה תפוחים וקינמון בנגיעות דבש

מאפה תפוחים וקינמון מבצק פילו קריספי. קל להכנה ומושלם לחגים!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 חבילה בצק פילו (500 גרם - מופשר)
  • 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם - אולי נצטרך יותר)

למילוי:

  • 8 תפוחי עץ (קצוצים דק)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • ½ כוס צימוקים בהירים
  • 6 כפות דבש

אופן ההכנה

  • משמנים דף פילו ומניחים דף נוסף, נשמן אותו ומעליו עוד דף לשמן. סך הכל 3 דפי פילו.
  • נעשה קיפול שישמש לנו כבסיס.
  • נערבב את כל חומרי המילוי יחד חוץ מהדבש ונחלק ל - 4.
  • מניחים שורה של התפוחים על הקיפול ומזלפים 2 כפות דבש מעל התפוחים.
  • מקפלים מהצדדים ומגלגלים לרולדה. מניחים על נייר אפיה ומשמנים היטב גם מלמעלה.
  • ניקח דף פילו, נשמן ונחלק ל-4 רצועות.
  • מניחים בכיווץ על רולדה. זה נותן את המראה של הרולדה.
  • נאפה על 180 מעלות עד להזהבה מלאה.
  • כשמוציאים נפדר באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.