Go Back
קציצות בשר עם אפונה

קציצות בשר עם אפונה עם סוד

קציצות בשר עם אפונה עם סוד מנצח לרכות. מנה מנחמת שתתאים לכל ארוחה ותבוא מצוין עם אורז לבן או פירה
ציון 4.23 על ידי 22 דירוגים
באדיבות: אבי שריד

המצרכים

  • שמן זית
  • 2 גמבות חתוכות לרצועות
  • 10 שיני שום שלמות
  • כף גדושה פפריקה אדומה
  • ½ ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל חתוך קטן
  • ביצה
  • חופן שמיר
  • 2 פרוסות לחם רטוב וסחוט
  • ½ כוס חצי כוס סולת
  • ½ כוס מים חמים
  • פפריקה
  • פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט
  • מעט קינמון
  • מלח
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 3 כוסות מים חמים
  • אפונה

אופן ההכנה

  • נטגן את הגמבות חתוך לרצועות והשום עם כף גדושה פפריקה.
  • בינתיים ניקח את הבשר הטחון ונוסיף את הבצל החתוך, ביצה, שמיר, פרוסות לחם סחוט, וחצי כוס סולת עם חצי כוס מים חמים. נתבל בשאר התבלינים, נערבב היטב ונכניס למקרר לחצי שעה.
  • כעת נוסיף לגמבות כף גדושה רסק עגבניות ו-3 כוסות מים חמים, נוציא את הבשר, נעשה קציצות עגולות ונכניס לסיר שהרוטב כבר רותח. נוסיף אפונה ונבשל כ-40 דקות על אש נמוכה

הערות וטיפים

  • לצליאקים - במקום סולת אפשר להחליף באורז, כוסמת או קינואה 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.