קציצות בשר עם אפונה עם סוד מנצח לרכות. מנה מנחמת שתתאים לכל ארוחה ותבוא מצוין עם אורז לבן או פירה
ציון 4.23 על ידי 22 דירוגים
באדיבות: אבי שריד
המצרכים
שמן זית
2גמבות חתוכות לרצועות
10שיני שום שלמות
כף גדושה פפריקה אדומה
½ק"גבשר טחון
1בצל חתוך קטן
ביצה
חופן שמיר
2פרוסות לחם רטוב וסחוט
½ כוסחצי כוס סולת
½ כוסמים חמים
פפריקה
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
מעט קינמון
מלח
1כף גדושה רסק עגבניות
3כוסות מים חמים
אפונה
אופן ההכנה
נטגן את הגמבות חתוך לרצועות והשום עם כף גדושה פפריקה.
בינתיים ניקח את הבשר הטחון ונוסיף את הבצל החתוך, ביצה, שמיר, פרוסות לחם סחוט, וחצי כוס סולת עם חצי כוס מים חמים. נתבל בשאר התבלינים, נערבב היטב ונכניס למקרר לחצי שעה.
כעת נוסיף לגמבות כף גדושה רסק עגבניות ו-3 כוסות מים חמים, נוציא את הבשר, נעשה קציצות עגולות ונכניס לסיר שהרוטב כבר רותח. נוסיף אפונה ונבשל כ-40 דקות על אש נמוכה
הערות וטיפים
לצליאקים - במקום סולת אפשר להחליף באורז, כוסמת או קינואה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.