Go Back
מרק אפונה

מרק אפונה מהמם ומחמם לחורף

מרק אופנה משגע, עשיר וסמיך שיעשה לכם חורף חם, מנחם וטעים בטירוף עם אפונה יבשה, בצל וגזר ומלא שמיר.
ציון 4.36 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: אבי שריד

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • כוס אפונה יבשה מושרית לכמה שעות במים
  • 5 כוסות מים
  • בצל חתוך קטן
  • 2 גזרים חתוכים במגרדת הכי קטן
  • ½ כוס אורז
  • מלח
  • ציר עוף או כף שטוחה אבקת מרק עוף
  • פלפל שחור
  • חופן שמיר

אופן ההכנה

  • מחממים בסיר את האפונה עם 5 כוסות מים עד שהיא נהיית רכה. מטגנים במחבת את הבצל החתוך ומוסיפים את הגזרים החתוכים. מבשלים יחד עם הבצל לא יותר משלוש דקות, ומוסיפים לסיר עם האפונה.
  • מוסיפים לסיר חצי כוס אורז מלח, אבקת מרק עוף או ציר עוף, ופלפל שחור. מבשלים עד ריכוך כל הירקות ולאחר 20 דקות מוסיפים חופן שמיר ומכבים את האש

הערות וטיפים

  • רצוי להשתמש בציר עוף ואז לא צריך אבקת מרק.
  • הצעת ייעול לקיצור התהליך – כדאי להשרות כל סוג קטניות במים בנפרד ללילה במקרר – חומוס, שעועית, גריסים, חיטה וכו'. כל סוגי השעועית בבוקר לסנן, לשטוף ולהכניס לשקית זיפר להקפאה. ככה תמיד יש קטניות מושרות מוכנות לבישול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.