מרק אופנה משגע, עשיר וסמיך שיעשה לכם חורף חם, מנחם וטעים בטירוף עם אפונה יבשה, בצל וגזר ומלא שמיר.
ציון 4.36 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: אבי שריד
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל
המצרכים
כוס אפונה יבשה מושרית לכמה שעות במים
5כוסות מים
בצל חתוך קטן
2גזרים חתוכים במגרדת הכי קטן
½כוס אורז
מלח
ציר עוף או כף שטוחה אבקת מרק עוף
פלפל שחור
חופן שמיר
אופן ההכנה
מחממים בסיר את האפונה עם 5 כוסות מים עד שהיא נהיית רכה. מטגנים במחבת את הבצל החתוך ומוסיפים את הגזרים החתוכים. מבשלים יחד עם הבצל לא יותר משלוש דקות, ומוסיפים לסיר עם האפונה.
מוסיפים לסיר חצי כוס אורז מלח, אבקת מרק עוף או ציר עוף, ופלפל שחור. מבשלים עד ריכוך כל הירקות ולאחר 20 דקות מוסיפים חופן שמיר ומכבים את האש
הערות וטיפים
רצוי להשתמש בציר עוף ואז לא צריך אבקת מרק.
הצעת ייעול לקיצור התהליך – כדאי להשרות כל סוג קטניות במים בנפרד ללילה במקרר – חומוס, שעועית, גריסים, חיטה וכו'. כל סוגי השעועית בבוקר לסנן, לשטוף ולהכניס לשקית זיפר להקפאה. ככה תמיד יש קטניות מושרות מוכנות לבישול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.