Go Back
מתכון לעוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד בשני צבעים

מתכון לעוגת שמרים שוקולד, בשני צבעים, קלה, טעימה ומרשימה לכל מועד.
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: צחית חמו

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מיקסר
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 2 כפות קקאו
  • קוקוס
  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • מלח (קורט)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • ½2-2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף תמצית וניל
  • ¾ כוס שמן

לסירופ סוכר:

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • נערבל את הרכיבים לבצק בקערית מיקסר עד לקבלת בצק רך ונעים.
  • נחלק לשני חלקים - בחלק הראשון נוסיף 2 כפות קקאו ומעט מים, נלוש יחד עד לקבלת צבע חום ואחיד.
  • נכסה את שתי הקערות להתפחה של שעה.
  • על משטח מקומח נחלק את הבצק הלבן לשלושה חלקים, וכך גם את הבצק החום, לקבלת שלוש עוגות.
  • נרדד כדור לבן אחד למלבן, נמרח שוקולד בצורה אחידה ונפזר מעט קוקוס.
  • נחתוך 2/3 מהבצק לרצועות ואת השליש האחרון נשאיר שלם.
  • נסובב כל רצועה סביב עצמה.
  • נמרח על החלק השלם שוקולד. לגלגל מהחלק השלם לכיוון הרצועות.
  • נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • נכסה ונניח להתפחה שנייה של 15 דקות.
  • נמרח ביצה טרופה ונאפה בחום בינוני (180 מעלות) למשך 35-40 דקות.
  • כשהעוגה עדיין חמה, נמרח את סירופ הסוכר מעל.

הערות וטיפים

מומלץ לשים חוצצים בין רולדה לרולדה לשמורת הצורה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.