Go Back
סופגניות מיוחדות

מתכון לסופגניות מיוחדות

מתכון לסופגניות במילוי קרם עשיר ומפנק, שקל להכין וירשים את האורחים!
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: מריה גולד

ציוד

כוס מידה אונברסלי / כוס חד פעמי שתייה חמה
סיר טיגון

המצרכים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • ¾ כף שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כוס חלב (לחמם 30 שניות במיקרו)
  • 1 ביצה
  • מלח (קורט )
  • 3 כפות חמאה קרה

לקרם:

  • 2 גביעי שמנת חמוצה (400 גרם)
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 2 כפות קורנפלור (מעורבב ב 4 כפות חלב)
  • קוקוס (לא חובה)
  • 2 כפות חמאה

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • בקערה לשים קמח שמרים סוכר לערבב, לחמם טיפה את החלב לשבור בפנים את ביצה לערבב.
  • להוסיף לקמח להתחיל ללוש את הבצק.
  • כשמתגבש להוסיף קורט מלח ואת החמאה כל פעם קצת אם הבצק עדיין מאוד דביק להוסיף עוד כף קמח ללוש בסביבות ה 10 דקות, - הבצק צריך להיות מאוד רך ולא דביק, לכסות להתפיח כשעה.

להכנת הקרם:

  • בסיר לשים ביצים שמנת חמוצה סוכר תמצית וניל או סוכר וניל לערבב טוב עם מטרפה שהכל יהיה אחיד.
  • לערבב בכוס את החלב עם הקורנפלור ולהוסיף לסיר.
  • להתחיל לבשל על אש בינונית עד שמסמיך ועוד איזה שתי דקות.
  • להוריד מהאש להוסיף את החמאה ואני הוספתי כף של קוקוס טחון.
  • לערבב טוב טוב ולכסות עם ניילון נצמד ממש על הקרם שלא יתייבש, לשים בצד שיתקרר.
  • לאחר שהבצק תפח לפתוח עם מערוך לעובי של כסנטימטר ולקרוץ עיגולים אני עשיתי אותם קטנות עם כוס אייבול.
  • לכסות ולהתפיח עוד כ 40 דקות.
  • לטגן בשמן חצי עמוק להוציא ולהעביר לנייר סופג.
  • לבסוף כשכל הסופגניות מוכנות למלא שק זילוף ולמלא כל סופגנייה בקרם בנדיבות.

הערות וטיפים

  • אפשר לגלגל בסוכר אני עשיתי קוקוס קלוי הוספתי לו סוכר לאחר הקלייה יוצא ממש טעים.
  • הכמות של הקרם מספיקה לכמות הסופגניות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.