מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות. משמנים את תבנית האפייה במעט שמן ומפזרים סוכר בתחתית ובדפנות התבנית, מנערים מעודפי הסוכר.
להכנת התפוחים - חותכים את התפוחים לקוביות קטנות (אפשר עם הקליפה) או מגרדים אותם במגרדת על הצד הגס. שמים בקערה, מוסיפים קינמון, סוכר ומיץ לימון ומערבבים היטב ושמים בצד.
להכנת תערובת העוגה - בקערה גדולה מקציפים את הביצים עם קורט מלח, סוכר וסוכר וניל בעזרת מטרפה ידנית 2-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים את השמן, תמצית וניל, ציפורן טחון וממשיכים לטרוף היטב .
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה . מוסיפים את התפוחים לתערובת העוגה ובתנועות קיפול בעזרת מרית מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה .
אם רוצים מפזרים אגוזים מעל, ויוצקים את תערובת העוגה לתבנית האפייה, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר, מכניסים לתנור ואופים 45-55 דקות, עד שהבית מתמלא ניחוח נהדר וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
לגרסה בריאה אפשר להחליף את כוס הסוכר בכוס סטיוויה, ובמקום כוס שמן לשים חצי כוס שמן וגביע רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר