Go Back
כנפיים בתנור

כנפיים בתנור מטורפותתת ב-5 דקות

מתכון מושלם של כנפיים בתנור עסיסיות בטירוף, כיפיות לאכילה, מוכנות ב-5 דקות, עטופות ברוטב שום-דבש משגע ותלתלי בצל ירוק. ביס אחד ואתם עפים על עונג טעמים רך, עסיסי וממכר
ציון 4.15 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: סתיו סעדון עמר

המצרכים

  • קילו כנפיים
  • 2 כפות דבש
  • 6 שיני שום
  • כף גדושה פפריקה
  • ½ כפית אבקת שום/שום גבישי
  • ¼ כפית ג'ינג'ר
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ כפית פלפל שחור
  • כפית מלח
  • כפית צ'ילי גרוס (למעוניינים בחריף)

אופן ההכנה

  • נחצה את הכנפיים לשני חצאים, ננקה היטב ונשרה בקערה עם מים רותחים פעמיים.
  • המים הרותחים גם מנקים אותן וגם נותנים להן בישול ראשוני שבהמשך עוזר להן להתפרק מהעצם.
  • נערבב בקערה נפרדת את יתר המרכיבים, נסנן את הכנפיים מהמים ונכניס גם אותן לקערה. נערבב היטב עם הידיים, נכסה ונכניס למקרר לכחצי שעה לספיגת הטעמים.
  • נעביר את כל הכנפיים לתבנית, נסדר בצפיפות אחת ליד השנייה ונשפוך מעליהן את יתר הרוטב מהקערה. נכסה בנייר כסף אטום ונכניס לתנור שחומם מראש על 200° למשך 40 דקות.
  • לאחר מכן נסיר את נייר הכסף ונמשיך לצלות על חום גבוה עד שמשחים יפה (בערך עוד 10-15 דקות, ניתן לשים על גריל לקיצור הזמנים רק לשים לב כי העור נשרף מהר). נגיש עם בצל ירוק מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.