Go Back
+ servings
עוגת דבש קלאסית וקלה להכנה

עוגת דבש קלאסית וקלה להכנה

עוגה קלילה ואוורירית שכל אחד יכול להכין, מבטיחים שתעשה לכם את החג!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
כמות 2 פסי עוגה
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

2 תבניות אינגלישקייק
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 5 ביצים
  • ¼1 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן
  • ¾ כוס דבש
  • ½ כוס אגוזי מלך (טחונים)
  • 1 כפית קינמון
  • ½ כפית ציפורן
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כוס מים חמים + כפית נס קפה
  • 1 חופן שקדים (פרוסים)

סירופ:

  • 2 כפות דבש
  • 4 כפות מים חמים

אופן ההכנה

  • בקערה אחת ננפה את הקמח ונוסיף אבקת אפייה.
  • בקערה שניה נשים את הביצים שלמות ונערבב במטריפה ידנית נוסיף את הסוכר בהדרגה ונמשיך לטרוף.
  • נוסיף את השמן ונערבב, נוסיף את הדבש ונערבב, נוסיף את הקינמון והציפורן ונערבב.
  • נתחיל להוסיף חצי מכמות הקמח ונערבב ,נוסיף את המים החמים שמעורבבים עם הנס קפה ונערבב ובסוף נוסיף את שאר הקמח ואבקת הסודה ונערבב היטב לעיסה חלקה.
  • נעביר את הבלילה ל 2 תבניות אינגלישקייק משומנות ונפזר מעל קצת שקדים פרוסים.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות למשך שעה בערך עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש.
  • מורחים על העוגה את הדבש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.