Go Back
עוגיות מלוחות

עוגיות מלוחות מעולות וממכרות

עוגיות מלוחות נהדרות עם תבלין חוואי'ג מיוחד שנותן להן טעם עשיר.
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: צביה אורן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח כוסמין מלא
  • 1 כוס סוכר קנים או סוכר רגיל
  • 1 כוס שמן
  • 2 ביצים שלמות
  • קורט מלח
  • 1 כף גדושה של חוואי׳ג לעוגיות (חייבים להקפיד על תבלין שמתאים לעוגיות כי זה מה שעושה את הטעם של הכעכים)
  • 2 כוסות מים חמימים
  • 1 שקית שמרית (שמרים)

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו גלישה שמים את כל החומרים היבשים, מערבבים היטב, מוסיפים שמן וביצים, מערבבים ומתחילים להוסיף מים פושרים - תחילה כוס ומערבבים. ואח"כ לוקחים עוד כוס מים חמימים ומוסיפים עד שנוצר בצק רך ומעט דביק. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים ומערבבים היטב.
  • מכסים את הבצק בניילון ועוד מגבת מטבח כדי שיתפח ויכפיל את נפחו בערך חצי שעה. לאחר שתופח פעם ראשונה, לוחצים עם היד שהתפיחה תרד ושוב מכסים ומחכים לתפיחה שנייה.
  • מכינים תבנית עם נייר אפייה, ומחממים תנור על 180 מעלות. משמנים טיפה את משטח העבודה (השיש), ובכל פעם לוקחים חתיכה מהבצק, מגלגלים כמו נקניק ויוצרים עיגולים אבל לא דקים מדי אחרת יהיו יבשים.
  • בקערית נפרדת שמים 2 חלמונים, מערבבים היטב, מוסיפים מעט שמן ושוב מערבבים. לוקחים מברשת ומפרישים מסביב לכעכים כל אחד בנפרד כדי שיקבל צבע. מעל מפזרים שומשום מלא חום או לבן ואופים עד השחמה

הערות וטיפים

  • אפשר לעשות גם עם קמח לבן
  • אפשר להקפיא ולהפשיר או במיקרו 10-20 שניות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.