Go Back
מרק שעועית ובשר

מרק שעועית עם בשר עשיר

מתכון מושלם של מרק שעועית ובשר שמכיל בשלמות נתחים עסיסיים של בשר רך בבישול ארוך
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: חלי יפע

המצרכים

  • ½ ק"ג בשר מספר 5 (או יותר)
  • עצמות מוח (לא לוותר!!)
  • ½ ק"ג שעועית יבשה (מושרית לילה שלם במים)
  • בצל גדול
  • 4 שיני שום
  • כוסברה
  • 3 גבעולי סלרי כולל עלים קצוצים
  • כף פפריקה
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כף פלפל שחור
  • כפית כמון
  • 1 מיכל רסק עגבניות קטן
  • 2 עגבניות מגורדות

אופן ההכנה

  • ניקח סיר עם שמן ונצרוב את הבשר והעצמות מוח מכל הצדדים. לאחר שצרבנו נוציא את הבשר ונשאיר את העצמות בסיר. נוסיף את הבצל והסלרי ונטגן בסיר במשך 10 דקות.
  • לאחר 10 דקות נוסיף את כל התבלינים, את הרסק, העגבנייה ואת השעועית ונחזיר את הבשר לסיר. נוסיף כ-5 כוסות מים ונביא הכל לרתיחה.
  • ברגע שרותח ננמיך את האש ונבשל במשך 3 שעות על אש נמוכה או עד שהבשר והשעועית מתרככים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.