Go Back
עוף ממולא

עוף ממולא מושלם וחגיגי

עוף ממולא בתנור עסיסי ויפהפה עטוף במרינדה נהדרת שתשדרג את הטעם פי אלף
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: דיאנה רחמני

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • עוף שלם
  • בצל קצוץ אחד
  • 6 שיני שום חתוך לקוביות
  • ½ כוס פירורי לחם (בפסח אפשר להשתמש בפירורי מצה)
  • חבילת ערמונים
  • ½ כוס יין אדום
  • ½ כוס דבש
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • ¼ כוס סויה
  • ¼ כוס שמן זית
  • עלי טימין
  • מעט מלח
  • מעט פלפל גרוס

אופן ההכנה

  • מערבבים את הדבש, סויה, ג'ינג'ר, שום, מלח ופלפל ומעסים את העוף טוב טוב. משאירים למנוחה למשך שעה בטמפרטורת החדר
  • למלית העוף מטגנים את הבצל הקצוץ ב-3 כפות שמן זית , מוסיפים 3 שיני שום חתוך לקוביות ואת הערמונים ומטגנים קלות
  • מוסיפים 1/2 כוס יין אדום ומאדים על אש גבוהה ומעבירים לקערה, מוסיפים את פירורי הלחם, מערבבים ומקררים
  • ממלאים את העוף וסוגרים עם קסמי שיניים ומכניסים לשקית קוקי לשעה וחצי לתנור על 200 מעלות. לאחר שעה וחצי פותחים פתח ונותנים לעוף להשחים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.