Go Back
סלמון שלם בתנור

סלמון בתנור – אפוי בשלמות טעמים

מתכון קליל של דג סלמון בתנור אפוי שלם ועטוף ברוטב מהמם.
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: איטל איטלי

ציוד

תבנית אפייה בינונית
נייר אפיה

המצרכים

  • דג סלמון שלם ( מופשר עם העור)
  • 2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
  • 1 כף רכז רימונים
  • שמן זית
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (מעט)
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף טריאקי

ירקות שורש לתוספת חתוכים לקוביות גסות:

  • בטטה
  • בצלים קטנים לבנים וסגולים
  • שיני שום
  • גזר
  • גמבה
  • פלפל ירוק חריף

לתיבול הירקות:

  • שמן זית
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (מעט)
  • 1 כף אורגנו
  • 1 כף זעתר
  • 1 כף סילאן

אופן ההכנה

  • נמרח שמן זית על הדג, נערבב את החרדל, הרימונים, הסילאן והטריאקי ונבריש עם מברשת על גבי הדג. נפזר פלפל שחור גרוס ומלח.
  • נכניס לתנור 20 דקות על 200 מעלות.

הכנת ירקות השורש:

  • נטגן את הירקות עם שמן זית, נוסיף מלח, פלפל שחור גרוס, כף אורגנו, כף זעתר וכף סילאן ונטגן 2-3 דקות.
  • נניח בתבנית עם נייר אפייה ונכניס לתנור 200 מעלות ל-30-40 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.