Go Back
מתכון עוגיות ריפעת קריספיות ופריכות בטירוף

עוגיות ריפעת מלוחות, קריספיות וממכרות

עוגיות ריפעת מעולות שיתנו לכם ביס מושלם במרקם פריך, ניחוח אניס משגע וטעם משגע.
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
גלגלת (לא חובה)

המצרכים

  • ½3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות שומשום
  • 1 חבילה מחמאה רכה (100 גרם)
  • ¼ כוס מים חמימים
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
  • 1 ביצה (L)
  • ½ כפית גרידת תפוז
  • 1 כף אניס

אופן ההכנה

  • נלוש את כל החומרים יחד לבצק אחיד.
  • נחלק את הבצק ל-2 כדורים, ונפתח כל חלק בין שני דפי אפייה.
  • נרדד כל חלק לבצק דק - לעובי 2-3 מילימטר.
  • בעזרת גלגלת או מזלג נחרוץ חריצים, נחתוך עם סכין או עם קורצן לריבועים.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 180° כ-15 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.