Go Back
סהרוני שמרים

סהרוני שמרים במלית קינמון או שוקולד

רוצים לעוף עד הירח בעונג טעמים מהמם? הכינו בקלות סהרוני שמרים במלית קינמון או שוקולד בשילוב מנצח של בצק שמרים עשיר ואוורירי, מילוי מתוק וממכר ועונג מפנק בפה
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: כרמית דהאן

המצרכים

  • 550 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים טריים (חצי קובייה או שקית)
  • ¼ כוס סוכר
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • 2 חלמונים
  • ½ כוס שמן
  • 1 1/4 כוס קרם קוקוס או מים או חלב ((לא לוותר על קרם קוקוס, הוא תורם מאוד לאווריריות הבצק))
  • קורט מלח
  • למלית:
  • קינמון
  • סוכר
  • קקאו
  • למלית חלבית אפשר למרוח נוטלה או שוקולד השחר
  • לסירופ סוכר:
  • ½ כוס מים חמימים
  • ½ כוס סוכר
  • מעט תמצית וניל

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר שמים את הקמח, השמרים והסוכר, מערבבים מעט ומוסיפים שמן, קרם קוקוס, חלמונים ואת תמצית הווניל. מתחילים בלישה וכשהבצק מתאחד מוסיפים מלח ולשים מספר דקות עד שהבצק אחיד וחלק.
  • מעבירים לקערה, מכסים ומתפיחים כשעתיים-שלוש עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • עד ההתפחה מכינים את המלית – מערבבים היטב ביחס ביחס של 1+1 את חומרי המלית, כך שעל כל כף קינמון, כף סוכר וכף קקאו. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, פותחים כל כדור וממלאים במלית
  • מסדרים בתבנית, מורחים ביצה ומפזרים מעט שומשום. מניחים לעוד חצי שעה של מנוחה כשהעוגות מכוסות בניילון נצמד. אופים בחום של 180 מעלות למשך 20 עד 30 דקות עד שמזהיב.
  • מכינים מראש את סירופ הסוכר ע"י ערבוב כל החומרים, מצננים וכשמוציאים את הסהרונים מברישים עם הסירופ
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.