Go Back
כרובית בתנור

סלט כרובית בתנור עם טחינה עשירה

מתכון מושלם של סלט כרובית בתנור בהכנה קלה, מעט חומרים ושלמות של טעמים
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: סתיו סעדון עמר

המצרכים

  • 1 כרובית גדולה
  • 5 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • טחינה (פתוחה בלימון, מים, מלח ופלפל)
  • חופן שקדים פרוסים
  • לניקוי הכרובית:
  • ½ כוס חומץ
  • כפית מלח
  • מים לכיסוי

אופן ההכנה

  • מתחילים מניקוי הכרובית - מפרקים את הכרובית לתפרחות קטנות, מניחים בקערה גדולה עם החומץ והמלח ומכסים במים מהברז. משרים כחצי שעה ושוטפים היטב במים מספר פעמים.
  • מסננים את הכרובית מכל הנוזלים ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שכל התפרחות מקבלות את התיבול ומכניסים לתנור על 180 מעלות לכחצי שעה או עד שהן משחימות מספיק. מדי עשר דקות מערבבים מעט על מנת שהן ישחימו מכל הכיוונים.
  • מוציאים מהתנור, ממתינים שתתקרר ומעבירים לקערה, מזלפים מעל הכרובית את הטחינה ומפזרים את השקדים הפרוסים. מערבבים הכל היטב ומגישים לצד טוסטונים פריכים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.