להכנת מעטפת הסולת:
בקערה שמים את הסולת, מערבבים עם המלח והשמן, ומעל הכל שופכים את המים החמים. מערבבים מעט, מכסים בנייר כסף ומניחים בצד לכ-20 דקות, עד שהסולת סופחת את כל הנוזלים.
להכנת המילוי:
מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה, מוסיפים את הסלרי הקצוץ והתבלינים, מערבבים מעט שכל התבלינים יפתחו ומוסיפים את הבשר. מפוררים אותו בעזרת מזלג או כף עץ ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל הבשר משנה את צבעו ומבושל. מניחים בצד לקירור מלא.
כאשר בצק המעטפת מוכן, והמילוי התקרר, בידיים רטובות מחלקים את כל הבצק לכדורים שווים בגודל כדור פינג פונג.
בידיים רטובות, לוקחים כדור בצק אחד, משטחים על בסיס כף היד, במרכזו מניחים כף מהמילוי, וסוגרים את הבצק מעל המילוי. הבצק אמור להיות רך וגמיש ומתחבר בקלות בסגירה. אם נותר לכם בצק מיותר אפשר להוריד אותו בתנועת סיבוב קטנה כך המעטפת תצא כמה שיותר דקה וללא בצק מיותר
כאשר הכדור סגור ואטום, לחצו עליו מעט עם שתי הידיים על מנת שכל האוויר הכלוא בתוכו יצא, כך תתקבל קובה חלקה ויפה. מכניסים את מגש הקובות למקרר ועוברים להכנת המרק.
להכנת המרק:
בסיר רחב ועמוק מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה. מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים דקה-שתיים ומוסיפים מים רותחים.
כשהמרק רותח מוסיפים את קוביות הדלעת ולאחר עשר דקות (חשוב - כשהמרק עוד רותח ומבעבע) מוסיפים את הקובות בזו אחר זו בעדינות.
מנמיכים את האש וממשיכים בבישול חצי מכוסה עוד כ-20 דקות, מדי פעם מנענעים את הסיר על מנת שהקובות לא ידבקו לתחתית או זו לזו. מגישים לצד אורז לבן.