Go Back
סופריטו בשר

סופריטו קציצות בשר בקר

סופריטו בשר, עם אורז, תפוחי אדמה וירק. ארוחה עשירה לכל המשפחה!
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: שירה מאינר

ציוד

כוס: כוס חד פעמי לשתייה קרה

המצרכים

  • 1 בצל
  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 כרישה
  • 1 שומר
  • 1 כוס אורז ( מוכן מראש)
  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 חופן פטרוזיליה (קצוצה)
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון (+ מעט גרוס)
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפיות כורכום
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית חוויג' תימני
  • 1 ביצה
  • 1 כפית שמן
  • קמח מצה (או רגיל - מעט )
  • 1 כף מרק עוף

רוטב:

  • 1 בצל (גדול)
  • 1 כרישה
  • 1 שומר
  • 2 שיני שום (מגורדות)

אופן ההכנה

  • לוקחים קערה ומגרדים בה בצל אחד ורבע תפוח אדמה, ואז סוחטים את הנוזלים לכיור.
  • לוקחים כוס של אורז (מוכן מראש) ושופכים לקערה.
  • מוסיפים גם חצי קילו בשר טחון, פטרוזיליה קצוצה, ושתי שיני שום קצוצות.
  • מתבלים: כפית מלח, כפית פלפל שחור טחון, מעט פלפל שחור גרוס, כפית כמון, 2 כפיות כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, וחצי כפית חוויג' תימני.
  • לאחר מכן מוסיפים גם ביצה אחת, כפית שמן קנולה, ומעט קמח מצה.
  • מתחילים לאחד את כל תערובת הבשר, ולאחר מכן מכניסים למקרר כדי לתת לבשר להירגע ולספוג את התבלינים.
  • לוקחים 4 תפוחי אדמה וחותכים גס, מניחים נייר סופג מעל כדי לייבש את פלחי תפוחי האדמה מעט.
  • בסיר רחב (סוטאג') שמים שמן שממלא את כל פני הסיר, כשהשמן חם מכניסים את פלחי תפוחי האדמה.
  • בינתיים מוציאים את הבשר מהמקרר ומכינים קציצות מעט שטוחות כי הן נכנסות לטיגון (אפשר גם להכין את הקציצות לפני שמתעסקים עם תפוחי האדמה כדי לא להילחץ).
  • מחכים עד שתפוחי האדמה משחימים ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס וכורכום.
  • נותנים להם עוד כמה דקות עם התבלינים ואז מוציאים את תפוחי האדמה לקערה עם נייר סופג.
  • על אותו שמן מטגנים את הקציצות עד להשחמה ומוציאים גם אותן לנייר סופג.

רוטב:

  • חותכים גס בצל אחד גדול, 1 כרישה ו-1 שומר, ואז מוסיפים לשמן ומערבבים מדי פעם, לקראת הסוף מוסיפים גם 2 שיני שום מגורדות ומחכים עד לריכוך של הכל.
  • מוציאים את התערובת של הבצלים, ומסדרים את הקציצות במעגל, מפזרים מעליהן את תערובת הבצלים ומעל מפזרים את פלחי תפוחי האדמה.
  • שמים 2 כוסות מים רותחים עם כף שטוחה של מרק עוף ונותנים לזה לרתוח.
  • לאחר רתיחה נוריד על הלהבה הכי נמוכה בגז ונסגור את הסיר, נבשל למשך כשעה וחצי.
  • בודקים באמצע הבישול אם חסר מים, אם חסר מוסיפים מעט מים רותחים ורק מהפינה של הסיר.
  • לקראת הסוף פותחים את הסיר ונותנים לרוטב להצטמצם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.