Go Back
עוגת שוקולד מושחתת

עוגת שוקולד גבוהה מנצחת

עוגת שוקולד גבוהה ועשירה במיוחד, קלה להכנה ומרשימה ביותר לאירוח!
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: גלית קאליש

ציוד

תבנית מלבנית גדולה / רינג 35/25
סיר קטן

המצרכים

  • 6 ביצים מופרדות גודל L
  • 2 1/2 כוסות סוכר
  • 1 1/3 כוסות מים
  • 1 1/3 כוסות שמן
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 4 כפות קקאו
  • 200 גרם שוקולד מריר

לגנאש:

  • 1.5 חפיסות שוקולד חלב (150 גרם)
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

אופן ההכנה

  • נקציף את החלבונים עם הסוכר ,לקצף חזק כשבע דקות .
  • מוסיפים לפי הסדר את החלמונים, שוקולד מומס,שמן, מים.
  • בסוף גם את הקמח נוסיף וניתן ערבול קצר למטרת איחוד.
  • אופים בתבנית מלבנית גדולה למשך 40 דקות בחום של 160 מעלות. (בתבנית אפיה גבוהה זמן האפייה יהיה ארוך יותר, כשעה ועשרים דקות)

הכנת הגנאש:

  • בתוך סיר קטן על אש בינונית נחמם את השמנת המתוקה.
  • מוסיפים את השוקולד לשמנת עם כף עץ.
  • נאפשר לתערובת לנוח במשך 2-3 דקות ונערבב שוב עד שהתערובת הופכת יציבה.
  • נצפה העוגה בעודה חמה.

הערות וטיפים

הסודות שלי:
  • אני באופן קבוע מחזיקה על השיש ביצים בטמפרטורת החדר - ההקצפה שלהן טובה יותר ותורם לאווריריות העוגה.
  • אני מנפה את הקמח תמיד.
  • את התבנית של העוגה אני מניחה בחלק התחתון של התנור.
  • משתמשת בקקאו דל שומן (קקאו עם שומן גבוה מפיל את הביצים).
  • אופה באפייה רגילה ולא בטורבו (פס למעלה ופס למטה בתנור).
  • עושה בדיוק מה שכתוב במתכון- לא חורגת בשום כמות!  
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.