Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
עוגת שוקולד גבוהה מנצחת
עוגת שוקולד גבוהה ועשירה במיוחד, קלה להכנה ומרשימה ביותר לאירוח!
ציון
4.50
על ידי
8
דירוגים
באדיבות:
גלית קאליש
ציוד
תבנית מלבנית גדולה / רינג 35/25
סיר קטן
המצרכים
▢
6
ביצים מופרדות גודל L
▢
2 1/2
כוסות
סוכר
▢
1 1/3
כוסות
מים
▢
1 1/3
כוסות
שמן
▢
3
כוסות
קמח תופח
▢
4
כפות
קקאו
▢
200
גרם
שוקולד מריר
לגנאש:
▢
1.5
חפיסות שוקולד חלב
(150 גרם)
▢
1/2
מיכל שמנת מתוקה
(125 מ"ל)
אופן ההכנה
נקציף את החלבונים עם הסוכר ,לקצף חזק כשבע דקות .
מוסיפים לפי הסדר את החלמונים, שוקולד מומס,שמן, מים.
בסוף גם את הקמח נוסיף וניתן ערבול קצר למטרת איחוד.
אופים בתבנית מלבנית גדולה למשך 40 דקות בחום של 160 מעלות. (בתבנית אפיה גבוהה זמן האפייה יהיה ארוך יותר, כשעה ועשרים דקות)
הכנת הגנאש:
בתוך סיר קטן על אש בינונית נחמם את השמנת המתוקה.
מוסיפים את השוקולד לשמנת עם כף עץ.
נאפשר לתערובת לנוח במשך 2-3 דקות ונערבב שוב עד שהתערובת הופכת יציבה.
נצפה העוגה בעודה חמה.
הערות וטיפים
הסודות שלי:
אני באופן קבוע מחזיקה על השיש ביצים בטמפרטורת החדר - ההקצפה שלהן טובה יותר ותורם לאווריריות העוגה.
אני מנפה את הקמח תמיד.
את התבנית של העוגה אני מניחה בחלק התחתון של התנור.
משתמשת בקקאו דל שומן (קקאו עם שומן גבוה מפיל את הביצים).
אופה באפייה רגילה ולא בטורבו (פס למעלה ופס למטה בתנור).
עושה בדיוק מה שכתוב במתכון- לא חורגת בשום כמות!
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.