Go Back
תפוחי אדמה מעוכים

תפוחי אדמה מעוכים בתנור נימוחים

מתכון מושלם של תפוחי אדמה מעוכים בתנור – שלמים ומושלמים, לא דורשים כמעט עבודה
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

המצרכים

  • 2 שקיות תפו"א אדומה למיקרוגל (כ-20 יחידות בגודל בינוני כל סוג אחר של תפו"א אדום בגודל בינוני)
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית תערובת תיבול לתפו"א (ראו הסבר למטה)
  • 1 כפית תבלין כוסברה יבשה
  • 1 כפית תבלין פטרוזיליה יבשה
  • 1 כפית תבלין בזיליקום יבש
  • חצי כפית תבלין שום גבישי
  • חצי כפית תבלין צ'ילי גרוס
  • מלח גס לפיזור בסוף

אופן ההכנה

  • שוטפים את תפוחי האדמה היטב עם הקליפה ושמים בסיר גדול עם מים וכפית מלח ומבשלים עד לריכוך כך כשנועצים סכין חדה היא נכנסת בקלות. מסננים ומצננים כ-5 דקות.
  • בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים זה הזמן לחמם תנור ל-200 מעלות טורבו גריל.
  • מעבירים את תפוחי האדמה עם הקליפה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ובעזרת פטיש שניצלים מועכים בזהירות.
  • בקערית קטנה מערבבים את כל התבלינים ומורחים מעל תפוחי האדמה בנדיבות. מפזרים מעל כל תפו"א מעט מלח גס ומכניסים לתנור בתוכנת טורבו גריל במדף העליון ואופים עד להזהבה יפה כשהחלק העליון מקבל מעטפת קריספית.

הערות וטיפים

  • שאלתם מה זה תבלין לתפוחי אדמה? אז מדובר בתערובת של עשבי תיבול עם פפריקה, כמון, כורכום, בצל, שום ועוד המתאימה לאפיית תפוחי אדמה בתנור או לטיגון במחבת. יש לצפות בנדיבות את תפוחי האדמה בתערובת בליווי שמן זית ולאפות בתנור בחום של 200 מעלות טורבו עד להתרככות תפוחי האדמה. מתאים גם לאפית ירקות שורש אחרים כגון בטטה, גזר או שומר. להשיג בכל חנות תבלינים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.