Go Back
מרק תירס

מרק תירס קרמי וקטיפתי עם שמנת ענוגה

מרק תירס קרמי, קטיפתי, מנחם ומחמם, מושלם לימים קרים, לאירוח מרשים ולארוחה חלבית.
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: סתיו סעדון עמר

המצרכים

  • 2 קופסאות גדולות שימורי תירס (550 גרם כל אחת אפשר גם גרגרי תירס קפוא של סנפרוסט)
  • 1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 2 בצלים קצוצים
  • ½1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 100 מ״ל שמנת לבישול/להקצפה

אופן ההכנה

  • מקופסת תירס אחת נוציא את הנוזלים לקערית נפרדת ונטחן את הגרגרים עד למרקם חלק.
  • בסיר עמוק נטגן את הבצלים עד להזהבה, נוסיף לסיר את גרגרי התירס השלמים מהקופסה השנייה עם הנוזלים שלה, ונוסיף גם את הגרגירים הטחונים, תפוח האדמה, המלח והפלפל. נערבב ונוסיף שתי כוסות מים.
  • נביא לרתיחה, ננמיך את האש, נכסה ונבשל 15-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. נטחן הכל יחד בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. נוסיף את השמנת, נערבב ונגיש
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.