Go Back
עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן קלה להכנה

עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן וקלה להכנה היא עונג צרוף של ביס חלומי מעוגה גבוהה ומרשימה
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: אורנה לוי שמעוני‎

ציוד

סיר ג'חנון
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 6 ביצים בטמפ' החדר מופרדות
  • כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה בטמפ' החדר
  • 1 שמנת חמוצה בטמפ' החדר
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 3 כפות קורנפלור

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל-200 מעלות עם תבנית מים רותחים בשלב הכי תחתון של התנור
  • נערבב את הגבינות עם קורנפלור, פודינג וחצי כוס סוכר לתערובת חלקה. נוסיף את החלמונים.
  • נקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב אך לא קשה, אבל בזהירות שלא לשבור את הקצף.
  • נקפל את החלבונים לתערובת הגבינה בשלוש פעמים לתערובת אחידה. נשמן היטב סיר ג'חנון עם מחמאה ונעביר את התערובת לסיר.
  • נאפה על חום של 200 מעלות למשך 10 דקות ואח"כ נוריד ל-150 מעלות למשך שעה. נשאיר את העוגה בסיום האפייה בתנור לשעתיים לפחות...

הערות וטיפים

  • כדי שהעוגה תצא בקלות מהסיר משמנים אותו היטב, ואחרי שהיא מתקררת הופכים אותה על צלחת והיא ממש משתחררת בקלות
  • כדי שהעוגה לא תגיר נוזלים צריך לסנן את הגבינה והשמנות לפני הערבוב
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.