Go Back
לחמניות כוסמין

לחמניות כוסמין רכות ומופלאות

מתכון לחמניות כוסמין רכות ומופלאות, בריאות וטעימות בהכנה קלה שיפנקו אתכם במרקם טרי ואוורירי
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: איטל איטלי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • 1 קילו קמח כוסמין לבן (ניתן להמיר לקמח כוסמין מלא)
  • 2 כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כוסות מלאות של מים פושרים (כוס חד פעמי קר)
  • ¼1 מלח
  • ¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • נשים את הקמח בקערת המערבל עם השמרים, המלח והסוכר ונערבב. נוסיף בהדרגה את הנוזלים ונלוש היטב כ-10 דקות .
  • לאחר מכן נשמן קערה עם מכסה, נניח את הבצק ונשאיר להתפחה בחדר חשוך וחמים כ-40 דקות.
  • לאחר 40 דקות ניצור כדורים, כשכל כדור שוקל 80 גרם, ונרדד ללחמניות.
  • בינתיים נכין תבניות בגט או תבניות רגילות. נכסה עם מפת ניילון חד פעמית משומנת וניתן מנוחה כשעה. בזמן ההתפחה נחמם תנור ל-200 מעלות.
  • ניקח תבנית אחת עם מים ותבנית אחת עם שומשום. נטבול את הלחמנייה במים ואז בשומשום ונניח בתבנית עם נייר אפייה כך שהפתח של הלחמנייה יושב כלפי מטה כדי שלא יפתח במהלך האפייה.
  • נאפה על 200 מעלות על גריל רגיל לרבע שעה, ואח"כ נסובב את התבנית ונשאיר בתנור לעוד רבע שעה במצב טורבו עד להשחמה. נוציא ונכסה עם מגבת לרבע שעה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.