Go Back
מתכון למקרוד

מקרוד מתכון לעוגיות סולת ותמרים

את המתכון הזה אפשר להכין באיזה מהן שתבחרו, ולא משנה איך תחליטו, אתם קוטפים מחמאות!
ציון 4.45 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

מידה: כוס חד פעמי שתיה חמה

המצרכים

להכנת העוגיות:

  • 1 קילו סולת (פחות כוס)
  • 1 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 כוס שמן (חם)
  • 2 כפות סוכר דמררה / רגיל
  • ½1 כוסות מים (חמים)

להכנת המילוי:

  • 1 חבילה תמרים בואקום (500 גרם)
  • 1 קופסה ממרח תמרים (450 גרם)
  • אגוז מוסקט (מגורד - מעט)
  • ½ כפית קינמון
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
  • גרידת תפוז / לימון

להכנת הדבש:

  • 4 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • מיץ מחצי לימון + פרוסה של לימון

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה נשים סולת, נוסיף שמן רותח ונערבב.
  • נוסיף אז את שאר המצרכים ונערבב עד לקבלת בצק נעים.
  • ניתן לבצק לנוח למשך חצי שעה בערך.

להכנת המילוי:

  • נחמם את ממרח התמרים ממש מעט במחבת, ונוסיף את שאר המצרכים נערבב ונצנן מעט.

להכנת העוגיות:

  • נחלק את הבצק ל 4 או 5 כדורים.
  • נרדד בין שני ניירות אפייה.
  • נשים את התמרים, נגלגל לרולדה ונחתוך לפרוסות.
  • נטגן בשמן עמוק וחם על אש בינונית.
  • נקרר ונטבול בדבש חם על גז דלוק.
  • אפשר לאפות במקום לטגן.

להכנת הדבש:

  • נשים סוכר ומים ונערבב וניתן לנוח כמה שעות.
  • נבשל בערך עשרים דקות ונוסיף מיץ מלימון וסוכר וניל.

הערות וטיפים

כשהסירופ דבש שלנו מוכן, ניתן להוסיף בסוף הבישול כפית דבש או כפית קרונפלור מעורבבת עם מעט מים להוסיף ולערבב (לקבלת דבש מבריק ויפה)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.