Go Back
עוף בתפוזים ודבש

מרשים וחגיגי: עוף בתפוזים ודבש מעלף וקל

עוף בתפוזים ודבש שמכינים בקלות ותפאר כל שולחן בשילוב מושלם של כרעיים עסיסיים, מיץ תפוזים מרענן, דבש סמיך וענוג, רוטב צ'ילי אקזוטיושום מלא ניחוחות מגרים
ציון 4.67 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: כרמית דהאן

המצרכים

  • 6 כרעיים חצויות (או פרגיות)
  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • ½ כוס דבש
  • ¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות סויה איכותית
  • מספר עלי טימין
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • מנקים את הכרעיים, מסדרים בקערה ויוצקים מעל את מיץ התפוזים, הדבש, הצ'ילי. והסויה. מוסיפים טימין ושום כתוש, מתבלים, מערבבים היטב ומשהים לשעה במקרר.
  • מסדרים את העופות בתבנית חסינת אש ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך כשעה וחצי. מדי פעם הופכים את העופות עד שהם נצלים מכל הצדדים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.