Go Back
עוגת טריקולד

עוגת מוס טריקולד ללא אפייה

עוגת מוס טריקולד משגעת וחגיגית, קלה להכנה וללא אפייה! לאנשים שמבינים באיכות!
ציון 4.39 על ידי 21 דירוגים
באדיבות: אורטל עמרם

ציוד

תבנית עגולה מספר 24

המצרכים

לבסיס:

  • 1 חבילה ביסקוויטים פתי בר בטעם שוקו (250 גרם)
  • 2 כוסות שוקו (אפשר קנוי)
  • ¼ כוס קקאו
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם )
  • ¼ כוס סוכר
  • ½ חבילה חמאה (50 גרם )

לקצפת הלבנה:

  • 1 כוס חלב
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ״ל)
  • 1 כף גבינה לבנה (כף גדושה)
  • 1 חפיסה שוקולד לבן (100 גרם )

לקצפת השוקולד:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 גרם)
  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות קקאו
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ½ חפיסה שוקולד מריר (50 גרם )
  • ½ חפיסה שוקולד חלב (50 גרם )

לגאנש:

  • ½ חפיסה גרם שוקולד חלב (50 גרם )
  • ½ חפיסה גרם שוקולד מריר (50 גרם )
  • 1 כוס שוקו
  • 2 כפות קקאו
  • ½ חבילה חמאה (50 גרם )

אופן ההכנה

  • נשבור את הביסקוויטים בצורה גסה ונשים בצד.
  • את מצרכי הבסיס נבשל בסיר על הגז תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • לאחר מכן נשפוך לתוך הקערה עם הביסקוויטים, נערבב וניצוק לתוך תבנית עגולה מספר 24 משומנת בחמאה.
  • יש לשטח את העיסה ולהכניס למקפיא לכשעה וחצי.

קצפת הלבנה:

  • נקציף את כל המצרכים במיקסר. כאשר מתקבלת קצפת סמיכה ניתן לצקת אותה על הבסיס שהקפאנו.
  • לאחר מכן נקפיא לעשר דקות נספות על מנת שהקצפת תתייצב.

קצפת השוקולד:

  • ראשית נשים במיקסר חלב, פודינג ושמנת מתוקה.
  • בנפרד נשבור את השוקולד, ניתן לעשות זאת בבלנדר ואז לערבב עם הקקאו.
  • אחר כך נקציף הכל ביחד עם קצפת השוקולד.
  • את הקצפת שהתקבלה ניצוק על העוגה ונקפיא לעשר דקות נוספות.

ציפוי הגאנש:

  • נשים את כל המצרכים בתוך סיר על הגז, נערבב עד שמתקבלת עיסה סמיכה.
  • את העיסה המתקבלת ניצוק על העוגה, ניישר ונחליק ונקפיא למשך הלילה.

הערות וטיפים

  • ניתן להגיש עוגת מוס קרה כאשר היא קפואה, או לשמור במקרר ולהגיש אותה כעוגה קרמית.
  • טיפ קטן - על מנת לחתוך את העוגה הקפואה בקלות, טבלו סכין במים רותחים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.