Go Back
שבלולי קינמון

עוגת שבלולי קינמון שמרים (סינבון)

מתכון מופלא של עוגת שבלולי קינמון שמרים מעלפים ויפים, שתזכיר לכם את הסינבון האהוב במרקם בריוש רך ונהדר
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: אתי שחר

ציוד

תבנית בקוטר 24־26ס"מ
כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • לבצק שמרים:
  • 3 כפות שמרים טריים (30 גרם)
  • ¼ כוסות חלב (300 גרם)
  • 5 ביצים
  • ¾5 כוסות קמח (800 גרם)
  • ½ כוס סוכר + ½ כוס +1 כפות סוכר (120 גרם)
  • 200 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
  • 1 כפית מלח (6 גרם)
  • למלית חמאה וקינמון:
  • 400 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • קינמון לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר מעורבבת ומומסת במעט מים או חלב מחומם (לא חובה)

אופן ההכנה

  • הכנת הבצק: מערבלים במיקסר עם וו לישה את מרכיבי הבצק, מלבד החמאה והמלח, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חמאה בהדרגה עד שהיא נטמעת בבצק. מוסיפים מלח ומערבלים עוד כ־4 דקות. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח או לילה במקרר.
  • למלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת קרם חלק.
  • מחממים תנור ל־180 מעלות. מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 3־4 מ"מ, מורחים עליו את קרם הקינמון, מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי כ־3 ס"מ. מסדרים את השושנים בצפיפות בתבנית, מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה ואופים כ־40 דקות עד שהעוגה משחימה. מצננים ויוצקים על העוגה את אבקת הסוכר המומסת

הערות וטיפים

  • הבצק מספיק לתבנית בקוטר 26 ס"מ + תבנית אינגליש קייק. מי שרוצה בתבנית אחת עגולה יש צורך בקוטר 28 ס"מ.
  • אם רוצים עוגה נמוכה יותר ודקה, אפשר לחלק את הבצק לארבע, להשתמש למריחת הבצק ב-200 גרם חמאה, לפזר סוכר וקינמון, לגלגל לרולדה, ולהמשיך לפי המתכון, לשים לב למשך זמן האפייה שיכול להתקצר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.