Go Back

עוגיות שקדים טחונים וקוקוס פרווה

קר בחוץ? הכינו תה נענע והתפנקו עם עוגיות שקדים טחונים נמסות, רכות, פריכות ונימוחות בטעם אגוזי עמוק
ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס מדידה חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 200 גרם מחמאה רכה (או חמאה לגרסה חלבית)
  • 2 ביצים גדולות
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס שקדים מלובנים טחונים
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • ½4 כוסות קמח תופח

אופן ההכנה

  • אם מערבלים בקערת מיקסר אין צורך להוציא את המחמאה לפני, במידה ולשים ביד חובה להוציא את המחמאה שעה לפני ההכנה.
  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את המחמאה עם הביצים ואבקת הסוכר על מהירות גבוהה, מוסיפים קוקוס, שקדים טחונים, רבע כוס שמן, מיץ תפוזים וקמח בהדרגה (מתחילים עם 3 כוסות). ממשיכים לערבל ובמידה וחסר קמח מוסיפים עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
  • מחממים תנור על 170 מעלות אפיה. יוצרים כדורים שווים ומשטחים כל כדור בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מסיימים ליצור עוגיות (ניתן לפזר שקדים מעל כל עוגייה) ואופים למשך רבע שעה או עד להשחמה יפה.
  • כמות התבניות גדולה מתבנית אחת לכמות המצרכים ולכן רצוי לאפות על טורבו ולשנות את מסילת התבניות כל עשר דקות. אחרי האפייה מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

הערות וטיפים

  • הכלל הוא על כל כוס קמח רגיל כפית אבקת אפיה.
  • רוב המיקסרים מגיעים עם 3 חלקים. המלוש מיועד ללישת בצקים, המקצף מיועד להקצפת בלילות או קרמים, וו גיטרה מיועד לרוב לבצק פריך. יש הרבה שמערבלים את רוב הבצקים דווקא עם וו הגיטרה כי הוא אוסף בצורה הכי טובה את הבצק מהקערה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.