Go Back
עוגת סולת תפוזים, עוגת סולת בחושה

עוגת סולת בחושה נדירה

עוגה פשוטה להכנה שתתחילו בקרוב להכין בקבוע כל שבת. מומלצת בחום!
ציון 4.47 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: ליאת ואנונו

ציוד

כוס מדידה: 200 מ"ל / כוס לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס סולת
  • 4 ביצים (גודל: L)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים / מיץ מנגו
  • 1 כוס כוס קוקוס
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • ½1 כוס סוכר
  • מיץ לימון (מעט )

אופן ההכנה

  • להקציף 4 ביצים בגודל לארג' עם כוס סוכר לקצף תפוח.
  • נוסיף כוס שמן בזרם דק וכוס מיץ תפוזים (אפשר גם מיץ מנגו).
  • בקערה נפרדת לערבב כוס קמח, כוס סולת, כוס קוקוס ואבקת אפייה.
  • להוסיף לתערובת לאט במהירות 1 במיקסר (לא לערבב יותר מדי).
  • לאחר מכן לאחד הכל עם לקקן ולשפוך לתבנית משומנת (עדיף זכוכית פיירקס ככה האפייה אחידה).
  • לאפות בתנור 180 מעלות עד שקיסם או שיפוד יוצאים יבשים.

להכנת הסירופ:

  • כוס מים, כוס וחצי סוכר ומעט מיץ לימון.
  • להביא לרתיחה עד שמסמיך מעט ולקרר.
  • לשפוך בעדינות על כל העוגה כשהסירופ פושר או קר והעוגה עודה חמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.