Go Back
עוגת שוקולית

עוגת שוקולית רכה וקלה

מתכון מצוין של עוגת שוקולית בטעמים שוקולדיים רכים ומענגים ועשירים במתיקות ממכרת. העוגה הבחושה הכי קלה שתכינו שתענג את כל המשפחה בביס חלומי ונמס בפה ותלך מעולה עם כוס קפה
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: לינדה לנגנר

ציוד

כוס 240 מ"ל (חד פעמית לשתייה חמה)
2 תבניות אינגלישקייק או קפיצית 24

המצרכים

  • לעוגה:
  • כוס כוס קמח תופח או קמח רגיל + כפית אבקת אפייה
  • כוס אבקת שוקולית
  • כוס סוכר
  • כוס שמן
  • 4 ביצים L
  • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • לציפוי גנאש:
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

אופן ההכנה

  • בקערה אחת נערבב את החומרים היבשים, בקערה שנייה את הרטובים. עכשיו נערבב את הרטובים עם היבשים יחד עם כף עץ עד לבלילה אחידה, נחלק שווה בין התבניות המשומנות ונאפה על 180 מעלות 40-35 דקות או עד שקיסם שמכניסים למרכז העוגה יוצא נקי.
  • נוציא מהתנור, בינתיים שהעוגות מתקררות מעט, נכין את הציפוי - נמיס שוקולד מריר וחצי מיכל שמנת מתוקה במיקרו עד לקבלת קרם חלק ונצפה את העוגות באופן אחיד
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.