Go Back
עוגת סולת בחושה

עוגת סולת וקוקוס בחושה

אוורירית וקלת הכנה, מנחמת וספוגה בסירופ מתוק שמעניק לה עסיסיות שלא מהעולם הזה. 
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: טובה ניסים

ציוד

תבנית מלבנית / מרובעת / עגולה גודל 24
סיר קטן לבישול
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 חבילה חמאה (200 גרם )
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 גביע יוגורט של ביו (200 מ"ל)
  • 1 חבילה שמנת מתוקה קטנה (250 מ"ל)
  • ½1 כוסות סולת
  • ½1 כוסות קוקוס
  • ½1 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 3 ביצים

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • ½1 כוסות מים
  • מיץ לימון (מלימון אחד)

אופן ההכנה

  • במערבל נשים חמאה, סוכר, סוכר וניל ואת הביצים ונערבב היטב.
  • לאחר מכן נוסיף יוגורט, שמנת מתוקה ואת שאר החומרים היבשים (סולת, קוקוס, קמח, ואבקת אפיה) - נקציף ונערבב היטב.
  • נשמן תבנית ונאפה בחום 170 עד שמכניסים קיסם ויוצא יבש. (בערך 30- 40 דקות עד שמזהיב)
  • נשקה אותה בעוד חמה בסירופ (אותו נכין מהמתכון למטה בזמן שהיא בתנור).
  • נפזר מעל קוקוס ואגוזים שקדים גרוסים.

לסירופ:

  • נבשל על האש בסיר שתי כוסות סוכר כוס וחצי מים סחיטה מלימון אחד עד שהסוכר נמס ומסמיך טיפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.