Go Back
טבית עירקי

טבית חמין מהמטבח העירקי

תבשיל אורז ועוף שמשאירים בתנור ונותנים לזה להתבשל כל הלילה - יוצא פשוט שיגעון!
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: מרי שרעבי

ציוד

סיר בינוני
Advertisements

המצרכים

  • כרעיים + שוקיים של עוף / עוף שלם (כמה שאוהבים)
  • 3 כוסות אורז יסמין (לשטוף ולסנן)
  • 2 בצלים (גדולים חתוכים לקוביות)
  • 2 עגבניות (קלופות חתוכות לקוביות)
  • 1 חבילה רסק עגבניות (קטן - 125 גרם)
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • ½1 כפות בהרט
  • ½ כפית הל
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • מלח (מעט )
  • 1 כף סילאן
Advertisements

אופן ההכנה

  • לטגן את הבצל עד להזהבה עם שמן בסיר גדול.
  • להוסיף את העגבניות ולבשל עוד שתי דקות.
  • להוסיף את הרסק והתבלינים ולערבב הכל ביחד.
  • לשים את האורז ומעל את העוף להוסיף מים עד לגובה העוף ולבשל עד ש 1/2 מהמים נספגים.
  • מכניסים לתנור שחומם ל-120 מעלות במשך לילה שלם
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.