Go Back
עוגת תפוזים בחושה עסיסית

עוגת תפוזים בחושה עסיסית

טעם עדין של חמיצות בשילוב סירופ חם וקסום שמזגגים על עוגה קרה לקבלת עונג מקסימלי.
ציון 4.31 על ידי 26 דירוגים
באדיבות: לינדה לגנואר

ציוד

מידה: כוס 200 מ"ל
תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק / תבנית קפיצית 26 / תבנית בינונית מלבנית חד פעמית

המצרכים

  • 4 ביצים
  • ½1 כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק)
  • 1 כפית ברנדי
  • ½ כפית כפית תמצית רום
  • ½ כפית כפית תמצית וניל
  • 1 כף גרידת תפוז (אם אין תפוזים טריים, אפשר לוותר)
  • 1 כף גרידת לימון

לסירופ:

  • ¾ כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • נקציף כדקה את הביצים השלמות במהירות גבוהה.
  • נוסיף את הסוכר ונמשיך בהקצפה עוד 6-7 דקות עד קבלת קצף נוקשה, תפוח ובהיר.
  • נוסיף לתוך הקצפה את הקמח בהדרגה, אחרי זאת נוסיף את כל שאר המצרכים מלבד גרד התפוז וגרד הלימון, אותם נוסיף בסוף בקיפול עם מרית.
  • נשמן ונקמח את התבנית או התבניות שמשתמשים בהם.
  • לצקת את הבלילה ונאפה בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-35 דקות.
  • נבדוק במרכז העוגה עם קיסם , אם יוצא יבש העוגה מוכנה, נעביר לקירור על רשת.

לסירופ:

  • נחמם את המיץ והסוכר תוך כדי ערבוב בסיר קטן על הגז עד שהסוכר נמס.
  • נדקור מעט עם קיסם בכמה מקומות את פני העוגה ונרטיב עם כף את העוגות עם הסירופ החם.
  • אם השתמשנו בתפוזים סחוטים כדאי לסנן לפני המזיגה.

הערות וטיפים

  • אם בא לכם לשדרג את העוגה, נצפה את העוגה בציפוי שוקולד משמנת מתוקה ושוקולד מריר, יוצא מאוד טעים ומתאים.
  • אפשר גם לחצות עוגה עגולה או מרובעת לשתי שכבות, למלא באמצע בקרם ולצפות מעל בקצפת.
  • אפשר גם לפדר באבקת סוכר או לפזר קוקוס.
  • אפשר לעטוף את העוגה היטב ולהכניס למקפיא. 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.